Hoe kan ik een bestelling retourneren?

Je kan een bestelling retourneren dmv het herroepingsrecht. Je beschikt als consument voor alle aankopen op afstand over een herroepingsrecht van 14 kalenderdagen. Deze termijn begint te lopen vanaf de dag na de levering. Je maakt gebruik van het herroepingsrecht wanneer je wil afzien van je aankoop , zonder opgave van motief en zonder betaling van een boete. De consument moet Silenro binnen deze termijn dus op de hoogte brengen van het feit dat je de overeenkomst wil herroepen. Dit doe je het makkelijkste door een mailtje te sturen naar [email protected] met je bestelnummer. Of je kan ook makkelijk replyen op je bevestigingsmail naar [email protected] dan hebben we meteen alle informatie en kunnen we je het snelste verder helpen.

Van zodra de consument aan Silenro gemeld heeft dat hij de overeenkomst wil herroepen, begint er een nieuwe termijn van 14 dagen te lopen waarbinnen je de goederen ook effectief naar Silenro moet terugsturen (of terugbrengen). Wanneer de goederen in goeie staat terug gestuurd zijn, dan zorgen we zo snel mogelijk voor een volledige terugbetaling. Een formulier van het herroepingsrecht kan je terugvinden via deze link bij de FOD Economie. Dit formulier vul je in en stuur je via mail naar [email protected] Wij nemen nadien opnieuw contact met je op voor de verdere afhandeling. De onkosten voor het retourneren van de goederen zijn voor rekening van de consument. De terugbetaling zal gebeuren met hetzelfde betaalmiddel als waarmee je de oorspronkelijke bestelling hebt geplaatst. Vermeld ook steeds je IBAN rekeningnummer en de BIC-code van je rekening waarop de terugbetaling moet gebeuren, op die manier kunnen we een dubbel check doen voor de terugbetaling.

Als je een boek hebt aangekocht wat gepersonaliseerd werd, dmv een persoonlijke boodschap, dan kan dit bij retourneren niet meer verkocht worden. Daardoor kan er ook geen terugbetaling gebeuren bij het retourneren.

Indien een product beschadigd geretourneerd wordt (bevuild, beschadigd of onvolledig) kan de waardevermindering in rekening worden gebracht bij terugbetaling. De waardevermindering geldt dan als een schadevergoeding. De schadevergoeding zal dan in overeenstemming met de waardevermindering worden verrekend.

Terug naar het overzicht