In Mijn Mama’s Kookboek van Sven Ornelis staan de klassieke recepten uit grootmoeders keuken uit de oude kookschriftjes van zijn mama Anny, aangevuld met moderne varianten die Sven zelf heeft ontwikkeld. Uiteraard staat het klassieke en zeer gesmaakte recept van wafels dat al generaties lang wordt door gegeven in de familie van Sven in het boek.
Maar Sven bewijst met zijn eigen variant dat wafels ook hartig erg lekker kunnen zijn. Voor zijn hartige aardappelwafeltjes met zure room, maatjes, lente ui en radijs gebruikt hij hetzelfde ijzer als voor de zoete wafeltjes, maar met een totaal anders beslag. Het fijne is dat de wafels er ook even knapperig uitzien, maar dit recept is in niets te vergelijken met het traditionele dessert. Dit wafeltje is de perfecte basis voor je aperitiefhapje. Met de zure room en de kaas, en met de maatjes, is dit echt het perfecte voorgerecht of hapje bij de bubbels. Dit recept en vele andere kun je terugvinden in www.mijnmamaskookboek.be
Ingrediënten
- 4 grote aardappels
- 2 eetlepels boter
- 150 ml melk
- Zout en peper naar smaak
- 50 gr gemalen cheddar
- Bieslook
- 30 gr zure room
- 30 gr kruidenkaas
- 2 maatjes
- 1 lenteui
- 2 radijsjes
Bereiding
- Schil de aardappelen en en snij in stukjes
- Kook de aardappelen in een grote pan met gezouten water tot ze zacht zijn. Giet ze af.
- Voeg de boter en de melk toe aan de gekookte aardappels en pureer ze tot een gladde aardappelpuree.
- Voeg de cheddar toe en de bieslook
- Verwarm je wafelijzer en vet in met olie
- Schep wat aardappelpuree in het midden van het ijzer en bak 5 tot 7 minuten tot de wafel bruin en knapperig is
- Meng de zure room met de kruidenkaas.
- Snij de maatjes in kleine reepjes of brunoise
- Doe wat van de kruidenkaas-zure-room-mengsel in enkele van de vakjes van de wafeltjes
- Doe er stukjes maatjes over hen en der
- Werk af met de fijngesnipperde lente-ui en zeer fijn gesneden, bijna doorzichtige plakjes radijs.