In het boek Mijn Barcelona staan naast allerlei tips over hoe je de stad kunt wandelen, wat je allemaal kunt bezoeken, en wat je allemaal moet weten over de geschiedenis van de stad ook de 50 favoriete restaurants van Sven Ornelis in de stad waar hij zo verliefd op is. Je kunt er restaurants vinden in alle prijsklasses, van spotgoedkoop tot duurder. Maar er is één restaurant dat er voor hem bovenuit springt. Bijna elke keer als Sven in Barcelona is gaat hij er wel eens dineren.
Het is Via Veneto, de zaak die al meer dan 50 jaar door dezelfde familie wordt uitgebaat en al die tijd een Michelin ster heeft. Het is absoluut geen hippe of moderne plek, wel integendeel. Sven zegt er dit over: “De zaak is waanzinnig klassiek, als je kritisch zou kunnen zijn: een beetje oubollig. Het decor verwijst zonder scrupules, al sinds de jaren zestig van vorige eeuw, naar de art deco die in Barcelona ooit zo populair was. Met bijzondere lambriseringen en glaswerk, met roze tafellakens en roze gedraaide kaarsen. Alles ademt het verleden. Zelfs het eten, met absolute klassiekers op de kaart. En datDat vind ik er zo bijzonder en zo verslavend aan. Ik hou van moderne restaurants, ik snap de verrassingen van de moleculaire keuken, en door de beste chefs gebracht vind ik het fascinerend. Maar als ik echt lekker wil eten en genieten, ga ik voor de klassieke keuken, waar product en traditie de hoofdrol spelen en waar eten gewoon lekker mag zijn.”
Als je meer wil lezen over Via Veneto, en over de 49 andere restaurants waar Sven kind aan huis is, maar ook als je alle andere tips over Barcelona wilt lezen, dan is dit de handige en zeer persoonlijke reisgids die je gewoon moet meenemen naar Barcelona: www.mijnbarcelona.be