In Mijn Barcelona kun je heel veel culinaire tips terugvinden van Sven Ornelis. De favoriete sterrenzaken en fancy plekken staan erin vermeld maar ook de zaken waar je erg lekker kunt eten, tegen zeer scherpe prijzen. Het zijn vaak de restaurants waar je even moet aanschuiven omdat ze zo populair zijn bij locals én toeristen. La Flauta is er zo eentje.
Sven schrijft er het volgende over: “Dit is werkelijk een van de allerpopulairste tapasrestaurants in de stad. Iedereen kent La Flauta. Vrienden van ons die uit Zuid-Frankrijk op bezoek kwamen de eerste maand dat we een flat hadden in de stad, hadden dit adres gekregen van lokale vrienden van hen. Het was tien jaar geleden dus al the place to be. Met altijd een hele drukke mengeling van locals en toeristen, en met altijd een lange wachtrij voor de deur, ook al is het geen klein restaurant. Intussen zijn er twee Flauta’s in de stad, en beide zijn super populair. De reden? Het is er gewoon echt lekker. Daarom blijven de locals ook gewoon komen. En het is er ook niet bijzonder duur. Niks is er dan ook fancy, met een redelijk basic inrichting. Maar dat trekt niemand zich aan, hier kom je om lekker authentiek te eten zonder een fortuin kwijt te zijn. La Flauta is uiteraard vooral bekend door de ‘flautas’, dat zijn kleine baguettes gevuld met vleeswaren. Die met jamón zijn zalig. Maar ook de kroketjes en de tortilla’s zijn gewoon super lekker. Veel mensen komen er speciaal voor de huevos estrellados: een spiegelei met Iberian ham, en een soort van mini-frietjes. Nog een kleine tip: laat je niet afschrikken door de lange wachtrij. Je kunt gewoon doorlopen tot aan de bar en vragen dat ze je naam en telefoonnummer opschrijven, dan bellen ze wanneer je tafeltje vrij is. Intussen kun je in de buurt een glas drinken. Neem je tijd. Eens je je tafel te pakken hebt, zul je zeer vriendelijk bediend worden en lekker eten.”
Meer tips voor betaalbare of chiquere restaurants en andere wetenswaardigheden kun je terugvinden in www.mijnbarcelona.be van Sven Ornelis.