In Mijn Mama’s Kookboek schrijft Sven Ornelis het volgende: Ik vond rode kool als kind walgelijk, en ook al heeft mijn mama haar uiterste best gedaan om mij toch te overtuigen dat het een lekkere groente is, die ene missie is toch finaal mislukt. Zelfs als volwassen man zit het “trauma” zo diep in mijn hoofd dat ik er met een stevige bocht omheen zal lopen. Maar ik ben wel niet alleen. Ik zit in bijzonder gezelschap. Ook topchef Peter Goossens vindt rode kool walgelijk en zei in interviews al vaak dat zijn klanten hem nog een miljoen euro mogen aanbieden, hij zal het nog altijd niet klaarmaken in zijn keuken. Kijk, zo principieel ben ik natuurlijk niet. Meer nog, om mama te eren heb ik in Mijn Mama’s Kookboek zelfs een variatie verzonnen op haar legendarische “fricandon met rodekool”. Ik heb aan het vleesbrood een kleine Midden-Oosten touche gegeven en er een lekkere frisse salade met rodekool, rozijnen en appeltjes bij gemaakt, en geloof me, die eet ik zelf ook bijzonder graag. Rauw vind ik rode kool gewoon veel smakelijker dan gestoofd.”
Meer verrassande recepten, van zichzelf, maar ook de klassiekers uit grootmoeders keuken kun je terugvinden in “Mijn Mama’s Kookboek”. Het boek kost € 30 en is te koop via www.mijnmamaskookboek.be