Geplaatst op

De zalige rijstsalade uit ‘Mijn Mama’s Kookboek’

In Mijn Mama’s Kookboek staan allemaal gerechten waar Sven Ornelis nostalgische herinneringen aan heeft, klassiekers uit zijn mama’s keuken.

Deze salade begon de mama van Sven te maken toen ze besliste om op latere leeftijd weer te gaan studeren. Ze had op school dit recept gekregen van een juf en het werd meteen een hit thuis. Svens mama maakte er altijd een reuze voorraad van want na een dagje rusten in de ijskast smaakt deze rijstsalade nog lekkerder, en als er genoeg over was, kregen de kinderen zelfs een portie mee naar het internaat. Het is een makkelijk recept waar iedereen van houdt. Dit recept en vele andere kun je terugvinden in www.mijnmamaskookboek.be

Ingrediënten

  • 125 gram rijst
  • Peper en zout
  • 4 el mayonaise (Dat mag light zijn!)
  • 2 el ketchup
  • 1 blikje tonijn (125 gram)
  • 1 halve ui
  • 150 gram belegen kaas (blok)
  • 1 tak selder
  • 1 granny smith
  • Tabasco

Bereiding

  1. Kook de rijst gaar en laat even afkoelen.
  2. Meng de mayonaise, de ketchup, en naar smaak wat druppels tabasco onder de geprakte tonijn en meng die onder de rijst.
  3. Snij de appel, de kaas, de selder en de ui in kleine blokjes en meng die ook onder de gekookte rijst, samen met de fijngesnipperde bieslook.
  4. Kruid af met peper en zout.
  5. Laat goed afkoelen in de ijskast.
  6. Proef en voeg desnoods nog wat mayonaise toe (of olijfolie, indien te droog)
  7. Serveer in een ring. Je kunt eventueel nog wat mayonaise en een klein beetje ketchup mengen en wat druppeltjes rond de cirkel serveren.
  8. Werken af met wat takjes bieslook